1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. zuurkool

zuurkool

Door: lisaria

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2000

Ingrediënten 4 personen


Een pakje zuurkool, een grote ui, een maggieblok, 2 plakjes van 25gr. onbijtspek,zout en peper, 8 speklapjes, 8 aardappels en eventueel rozijnen en of mandarijntjes



Zuurkool met gebakken spek en aardappelpuree

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen,wassen en koken.
Ontbijtspek heel klein snijden en uitbakken, hierin de gesneden ui fruiten, dan peper, maggieblok en zuurkool even mee roerbakken.
Voor de liefhebbers rozijnen of mandarijntjes uit blik erbij doen.
Aardappelpuree maken van de aardappels.
In een vuurvaste schaal eerst de zuurkool leggen en dan de aardappelpuree.
Paneermeel er over strooien en een paar kleine klontjes boter.
Even onder de grill.
Speklappen peper en zout naar smaak lekker krokant bakken, spekvet weg doen en van het aanbaksel met een justablet jus maken.

Serveertip

Altijd weer lekker op een koude dag



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lisaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top