1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Bechamelsaus
  5. Bechamelsaus

Bechamelsaus

Door: haaglanden

  • Multi-cultureel, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2000

Ingrediënten


- 30 gr boter
- 1 tl fijngehakte sjalotje
- 1 fijngehakte selderiesteel
- 30 gr bloem
- 1/4 l melk
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- vers gemalen nootmuskaat
- peper/zout



Bechamelsaus is 1 van de meest gebruikte sauzen in de keuken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg het sjalotje toe en laat het doorzichtig worden, laat dan de selderie meesudderen tot alle vocht verdampt is. Roer de bloem erdoor en laat hem 2 minuten zweten. Neem de pan van het vuur, laat de roux iets afkoelen en roer er dan hete boullin door, vervolgens scheutje voor scheutje de hete melk. Doe de kruiderijen in de saus en laat hem 20 minuten zachtjes doorkoken. Ga steeds met de spatel over de pan om aanbranding te voorkomen. Als de saus te dik wordt dan kunt u een beetje bouillon of melk toe voegen. Zeef de saus door een trechtervormige zeef. Kook dan de saus nog heel even op, breng hem dan op smaak met peper/zout of nootmuskaat. Laat op de oppervlakkte een klontje boter smelten en strijk het met een kartonnetje uit om velvorming te voorkomen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haaglanden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top