brusselse eend

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2000


Romertopf recept
Belgisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eend
peper,zout,mespunt kaneel
1/2 theelepel suiker
1/2 kop bouillon
1/2 kop witte wijn
250 gr ontpitte morelllen (kersen)
1 eetlepel maizena
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De eend met peper en zout bestrooien en op de gebruikelijke manier braden.Tijdens het braden met bouillon begieten.Het vocht in een pannetje gieten,afmaken met kaneel,suiker,wijn,de morellen toevoegen en binden met de aangemengde maizena.

Serveertip

De schotel serveren met aardappelkroketten of pommes frites.

Laatste reacties

rhink avatar
rhink 13-12-2004

Jammer dat je niets over het gewicht van de eend vermeldt. Een eend van een kilo heeft immers minder braadtijd nodig dan een eend van 2 kg (of nog meer!). En wat is "braden op de gebruikelijke manier"? Ik heb nooit eerder eend op tafel gezet dus ik schiet hier helaas weinig mee op... wess

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten