
6 stronken witlof, mon-chou (voor sauzen), geraspte kaas, ham, ei, nootmuskaat
Pan en ovenschaal en vergiet
Witlof gegratineerd met mon-chou,geraspte kaas, ham en hardgekookt ei
Mon-chou in een schaaltje doen en daar (naar behoefte) de geraspte kaas doorheen (niet teveel want dan wordt de saus te dik, moet "schenkbaar" blijven). Nootmuskaat er doorheen en door elkaar roeren.
Stronken witlof koken. Uit de pan halen en in vergiet laten uitlekken. Overschaal beetje invetten met boter. 2 eieren hard koken, 2 ons ham in kleine stukjes snijden. Uitgelekte stronken verdelen over twee ovenschaaltjes. Daaroverheen de stukjes ham verdelen. Per schaaltje een hard gekookt ei verkruimelen. Daaroverheen per schaaltje de mon-chou saus verdelen en nog wat extra geraspte kaas er overheen. Dan ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven zetten. Kijk af en toe even of het al een beetje goubruin is. Klaar! Eet smakelijk.
Kun je combineren met gebakken aardappelen. Daar doe ik meestal wat gebakken spek doorheen.
jacolienw8 14-11-2014
Gisteren gemaakt erg lekker zeg wordt 1 van mijn vaste recepten Dank je wel
Clairetje1 11-11-2014
Ik woon in Frankrijk en daar kennen ze Mon chou voor koken niet. Als ik de kaas met wat kookroom meng, krijg je do.a.an hetzelfde effect?
Tirsah 10-11-2014
Hoe maak je de mon-chou saus? Of kun je die zo kopen?
Sudumer 09-10-2012
Voor een soortelijke schotel gebruik ik ook 3 stuks per persoon alleen haal ik de blaadjes los van de stronken alvorens deze te koken, en de bittere harde stronken zelf gooi ik weg.
1976annemieke 09-10-2012
@poosten ik doe altijd 180 graden