Gegratineerde Witlof Met Ham-Kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2000
  • Gegratineerde Witlof Met Ham-Kaas

    Gegratineerde Witlof Met Ham-Kaas

    Gegratineerde Witlof Met Ham-Kaas

  • Gegratineerde Witlof Met Ham-Kaas

    Gegratineerde Witlof Met Ham-Kaas

    Gegratineerde Witlof Met Ham-Kaas

Witlof gegratineerd met mon-chou,geraspte kaas, ham en hardgekookt ei

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 stronken witlof, mon-chou (voor sauzen), geraspte kaas, ham, ei, nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan en ovenschaal en vergiet

Voorbereiding

Mon-chou in een schaaltje doen en daar (naar behoefte) de geraspte kaas doorheen (niet teveel want dan wordt de saus te dik, moet "schenkbaar" blijven). Nootmuskaat er doorheen en door elkaar roeren.

Bereidingswijze

Stronken witlof koken. Uit de pan halen en in vergiet laten uitlekken. Overschaal beetje invetten met boter. 2 eieren hard koken, 2 ons ham in kleine stukjes snijden. Uitgelekte stronken verdelen over twee ovenschaaltjes. Daaroverheen de stukjes ham verdelen. Per schaaltje een hard gekookt ei verkruimelen. Daaroverheen per schaaltje de mon-chou saus verdelen en nog wat extra geraspte kaas er overheen. Dan ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven zetten. Kijk af en toe even of het al een beetje goubruin is. Klaar! Eet smakelijk.

Serveertip

Kun je combineren met gebakken aardappelen. Daar doe ik meestal wat gebakken spek doorheen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jacolienw8 avatar
jacolienw8 14-11-2014

Gisteren gemaakt erg lekker zeg wordt 1 van mijn vaste recepten Dank je wel

Clairetje1 avatar
Clairetje1 11-11-2014

Ik woon in Frankrijk en daar kennen ze Mon chou voor koken niet. Als ik de kaas met wat kookroom meng, krijg je do.a.an hetzelfde effect?

Tirsah avatar
Tirsah 10-11-2014

Hoe maak je de mon-chou saus? Of kun je die zo kopen?

Sudumer avatar
Sudumer 09-10-2012

Voor een soortelijke schotel gebruik ik ook 3 stuks per persoon alleen haal ik de blaadjes los van de stronken alvorens deze te koken, en de bittere harde stronken zelf gooi ik weg.

1976annemieke avatar
1976annemieke 09-10-2012

@poosten ik doe altijd 180 graden

poosten avatar
poosten 09-10-2012

... en welke temperatuur heeft die oven?

kooktgraag avatar
kooktgraag 09-10-2012

6 stronken witlof voor 2 personen??

adeline43 avatar
adeline43 15-01-2010

Ik neem je recept mee,lijkt mij lekker.Gr. Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten