Lendebiefstuk Met Kippelevertjes In Madeirasaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 lendebiefstukjes
2 grote aardappels
150 gr. kippelevertjes
madeira (miniatuurtje o.i.d.)
teen knoflook
zout
peper
kippe- of runderbouillon (ong. 2 dl.)
bloem
'groene' kruiden
zure room
bieslook
stukjes en plakjes ontbijtspek
haricots verts
Bereidingswijze
Doe de grote aardappels in de oven (met magnetron) op 200 C. Bak de kippelevertjes
een beetje aan in veel boter. Dan afblussen met (redelijke hoeveelheid) madeira.Voeg
vervolgens de knoflook toe.
Schroei de lendebiefstukjes in de pan dicht, en kruid ze dan met zout en peper en zet ze
even in de oven bij de aardappels (magnetron uit). Voeg de bouillon aan de saus toe
(kippe- of runderbouillon), bind de saus met wat bloem en kruid het nog wat met 'groene'
kruiden (bijv. bieslook of peterselie). Leg de lendebiefstukje op een (warm) bord, doe er
wat kippelevertjes op en giet de saus er overheen.
Serveer dit met haricots verts in spek (eerst de boontjes koken en dan een 'bosje' in een
plakje ontbijtspek wikkelen) en met de gepofte aardappelen met zure room, waardoor je
bieslook en stukjes spek roert.