Portugal: Kabeljauwbollen

  • Portugees, Borrelhapje
  • 30-60 min.

* Bolinchos de bacalhau *
Het middenstuk van gezouten kabeljauw is het lekkerst, maar omdat het zo dik is, moet het lang weken. Deze bollen worden vaak als borrelhapje geserveerd, maar met een salade zijn ze ook heerlijk als lunch

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor ongeveer 35 stuks:
225 g gezouten kabeljauw, 350 g aardappelen in de schil, 1 fijngesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 eieren (gesplitst), 2.1/2 el fijngehakte peterselie, peper, olie om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Eventueel een frituurpan.

Voorbereiding

Week de kabeljauw 24-36 uur in water (water af en toe verversen)

Bereidingswijze

Breng de kabeljauw in ruim water aan de kook en laat hem op een laag vuurtje in 30 minuten gaar worden. Laat hem uitlekken en spoel hem met koud water af. Verwijder vel en graatjes en trek de vis in zo klein mogelijke stukjes.
Kook intussen de aardappelen en laat ze uitlekken. Als ze zijn afgekoeld, de schil eraf trekken en ze pureren. Vermeng de puree met de vis, ui, knoflook, eidooiers, peterselie en peper.
Klop de eiwitten stijf en roer er een paar eetlepels van door het vismengsel. Schep de rest er luchtig doorheen.
Verhit ca. 5 cm olie tot 180 graden en schep grote, volle eetlepels visbeslag in de olie (portie voor portie). Frituur de bollen, haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken terwijl je de volgende portie bakt.
Warm serveren.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annabee avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten