Portugal: Gevulde eieren

  • Portugees, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Portugal: Gevulde eieren

    Portugal: Gevulde eieren

    Portugal: Gevulde eieren

* Ovos recheados *
Gevulde eieren zijn een geliefd voorgerecht in Portugal. Ze zijn ook heerlijk als borrelhapje of met een salade en brood als lunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 hardgekookte grote eieren, ca. 225 g sardientjes in tomatensaus (blik), mayonaise, paprikapoeder, citroensap, peper, zout, fijngehakte peterselie (garnering)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de eieren en snijd ze overlangs door. Lepel de dooiers eruit, doe ze in een grote schaal en prak ze samen met de sardientjes fijn. Roer er zoveel mayonaise door dat er een luchtige pasta ontstaat. Voeg paprikapoeder, citroensap, peper en zout naar smaak toe.
Verdeel het mengsel over de gehalveerde eieren. Garneer met peterselie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annabee avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten