1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Witte Chocolademousse

Witte Chocolademousse

Door: gaoxing

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2000

Ingrediënten 4 personen


1,5 blaadje gelatine, 200 g witte chocolade, 1 ei, 1 eidooier, 1 eetl. likeur, 3 dl slagroom



Niet heel erg makkelijk, maar zoooooo lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De blaadjes gelatine 10 minuten in koud water weken. De chocolade smelten, laten afkoelen, maar niet stijf laten worden.

Het ei en de eidooier au bain-marie verwarmen tot ze zijn gebonden (flink roeren). De blaadjes gelatine uitknijpen en door het eiermengsel roeren tot ze zijn opgelost. Al roerend laten afkoelen.

Steeds wat van de gesmolten chocolade aan het eiermengsel toevoegen en blijven roeren tot het mengsel smeuig en glad is. De likeur erdoor roeren (Cointreau, Grand Marnier of Drambuie zijn lekker).

De slagroom stijfkloppen en door het chocolademengsel spatelen.

De mousse 2 uur in de koelkast laten opstijven.

Serveertip

Serveer in coupes (voor het opstijven erin doen), in een grote schaal zodat iedereen kan pakken wat ze willen, of in bolletjes (twee lepels of een ijsschep gebruiken) op een mooi opgemaakt bordje.

Lekker met een vruchtensaus (bijvoorbeeld aardbeien en een beetje suiker in de keukenmachine pureren).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaoxing
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top