1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sneeuwballen Met Aardbeien

Sneeuwballen Met Aardbeien

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2000

Ingrediënten


250 gram aardbeien, 125 mililiter slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 25 gram boter, zout, 30 gram bloem, 1 ei, frituurolie, poedersuiker



Een winterse naam met een zomervrucht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardbeien en halveer ze. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Doe de room over in een spuitzak met kartelmond.
Breng in een steelpan 3/4 deciliter met de boter en een snufje zout aan de kook en laat de boter smelten. Roer de bloem er in een keer door> Blijf roeren tot het deeg van de pan loslaat. Roer de ei erdoor tot het helemaal is opgenomen.
Verhit de olie of het vet in een frituurpan tot 180 graden. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Frituur 4 bolletjes tegelijk in circa 5 minuten bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Frituur de rest van de sneeuwballen op dezelfde manier. Laat ze iets afkoelen.
Snijd de sneeuwballen open en spuit er room tussen. Leg ze op vier borden en verdeel de aardbeien erover. Strooi er royaal poedersuiker over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van isisgr


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van isisgr
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top