Romige Mosselsoep Met Prei En Mosterd

  • Soep
  • 20-30 min.

Net even anders

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 g gekookte mosselen, 1 liter visbouillon, 1 dunne stel prei dunne ringetjes, 30 g boter, 1 dl droge witte wijn, 125 ml room, 2 eidooiers, 1 flinke eetl. Grove mosterd, zout, peper, desgewenst een scheutje Pernod
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een soeppan en laat de prei kort stoven. Blus af met witte wijn en laat 2 min koken. Roer er de kokende bouillon door. Roer de room, de eidooiers en de mosterd in een kom door elkaar. Roer er een soeplepel van e kokende bouillon door. Neem de soeppan van het vuur en roer het ei-roommengsel in een dun straaltje door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en desgewenst een klein scheutje Pernod. Verdeel de mosselen over de borden en schep er de hete soep op.

Serveertip

Tip: Wees voorzichtig met de Pernod, de anijssmaak mag niet overheersen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

toscania avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten