1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

Door: jos_v_p

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2000

Ingrediënten 4 personen


100 gram vlugkokende parelgort(vluggort), stukje schil van een schoongeboende citroen, 1 pijpkaneel, 1/2 dl bessensap, sap van 1 citroen, 80 gram suiker, 100 gram krenten, 100 gram rozijnen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de parelgort ca 1/2 uur in ruim water.

Bereidingswijze

Breng 1 1/2 liter water met citroenschil, pijpkaneel en de geweekte gort aan de kook. Laat de gort ca 1/2 uur zachtkes koken. Voeg dan het bessensap, citroensap, suiker krenten en de rozijnen toe. Laat het geheel nog eens ca 30 minuten zachtjes koken tot een dikke, maar vloeibare massa ontstaat. Roer af en toe om. Verwijder de citroenschil en de pijpkaneel. Laat de watergruwel eventueel afkoelen en verdeel hem over 4 bakjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top