Crostini Piccanti

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-01-2000

ook lekker bij lunch of buffetten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram tomaten | 3 eetlepels zonnebloemolie | zout | 1 rode peper | 3 takjes oregano | 1 ciabatta | 100 gram | ardennerham | 50 gram parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een steelpan. Bak de tomaat op een matig vuur ca 3 minuten. Was de peper, snijd het kapje eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de onderste helft van de pepers in kleine stukjes en voeg ze toe aan de tomaat. Bestrooi tomaat en pepersnippers met zout. Hak de oregano fijn en voeg het toe aan de tomaten. Laat het ca. 10 minuten zachtjes smoren. Verwarm de oven voor op 160?C (conventioneel 180?C).

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de ham in stukjes ter grootte van de sneetjes brood. Dek ieder sneetje af met een plakje ham. Snijd de kaas in plakken en leg ze op de ham.

Bak de Crostini's Piccanti in het midden van de oven ca. 5 minuten, tot de kaas is gesmolten. Snijd de rest van de peper in dunne ringetjes. Garneer de Crostini's met een peperringetje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten