hartige muffins met geitenkaas
- Nederlands, Borrelhapje
- 20-30 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
150 gram geitenkaas3 gedroogde tomaatjes of 6 zwarte olijven
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 dl melk
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijngehakte peterselie
zout en versgemalen peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 226,15 kcal |
Koolhydraten | 16,63 g |
Eiwitten | 11,35 g |
Vetten | 12,52 g |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de geitenkaas en snijd de tomaatjes of olijven in stukjes. Meng in een kom het bakmeel met de geitenkaas, tomaatjes of olijven, het ei, de melk, de olijfolie en de peterselie tot een glad beslag. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Vet een muffinvorm met 12 kleine holletjes van ca. 3 - 4 cm in en schep het beslag in de holletjes. Bak de muffins in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen tot lauwwarm.