1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Loempia
  6. Loempia

Loempia

Door: studentculinair

  • Indonesisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2000

Ingrediënten


Voor de loempiavellen:
- 0,5 liter melk
- 75 gram bloem
- 2 eieren
- zout
- 0,5 liter olie

Voor de vulling:
- 3 eetlepels fijngesneden Chinese kool
- half pakje tauge
- 1 stuk tahoe
- 3 takjes selderie
- 1 uitje
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram rund-/varkens-/kippenvlees
- verse pepers
- 50 gram verse garnalen
- 50 gram Rebong (jonge bamboe)
- 2 lepels olie
- mespunt witte chinese poeder
- zout naar smaak
- mespunt trassie

Voor de saus:
- 2 lepels tomatenketchup
- 1 pepertje
- 2 lepels water
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel suiker
- zout naar smaak



Loempia met zelfgemaakte loempiavellen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een mengsel maken van de bloem, zout, melk en ei. Hiervan dunnen flensjes rollen en deze in de olie even bakken.

Tahoe weken in water, in plakjes snijden en even bakken in de olie. De kool fijn snijden. Van de tauge de worteltjes afsnijden en deze ongeveer 10 minuten koken in wat water met zout.

In 2 lepels olie de trassie aanbakken en daaraan toevoegen de fijn gewreven knoflook, peper, garnalen en het klein gesneden vlees. De kool en tauge toevoegen. Na enig omroeren de fijngesneden tahoe toevoegen, de Rebong en het chinese poeder. Verder op smaak brengen met wat zout en nog alles even laten doorsmoren.

Op ieder flensje een lepel van het vulsel leggen en ze vervolgens dichtvouwen. De randen bestrijken met een dik papje van bloem en water. De olie heet laten worden en hierin de loempia's goudbruin bakken. Even laten uitlekken op een stuk keukenrol.

Een mengsel maken van de tomatenketchup, water, suiker, fijngewreven knoflook en peper. Bij het opdienen op elke loempia wat saus scheppen.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van studentculinair
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top