1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Quiche
  5. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Door: kaas_fantasie

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2000

Ingrediënten 6 personen


2 dikke of 3 dunne preien - 1 grote ui - 2 a 3 tenen knoflook - 1 doosje champignons - 1 bekertje zure room - ? 2 ons rauwe ham - ? 2 ons geraspte kaas - peterselie - italiaanse kruiden.paprika poeder - peper 8 a 10 eierenen - 1 doosje diepvries bladerdeeg.


Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

Makkelijk van te voren klaar te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de preien in ringen, de ui grof hakken, knoflook snipperen (of pers gebruiken) en champignons in plakjes. De prei, ui en champignons in wat boter fruiten en even laten pruttelen (? 5 min), als laatste nog even de knoflook erbij. Bladerdeeg (6 tot 8 plakken , hangt af van de springvorm) uitleggen en laten ontdooien. Intussen de eieren in een kom doen, deze kloppen met de zure room, peterselie,italiaanse kruiden, peper en paprikapoeder.Wanneer dit goed is geklopt, beetje bij beetje de kaas erdoor roeren. Het bladerdeeg bestrooien met bloem en uitrollen.Springvorm beboteren en het bladerdeeg er in leggen. Ook de op staande randen moeten worden "bekleed". Meng nu de aangefruite groenten door de eiermassa en giet dit voor de helft in de springvorm.Nu alles bedekken met de rauwe ham en de tweede laag erover gieten.Eventueel nog afdekken met wat geraspte kaas. Dit alles nu ? 1 uur in de oven ! (180 a 200 C).Dit is erg lekker met: Sla Stokbrood glaasje wijn.
NOTE: Gebruik geen zout, dat zit al in de kaas en de rauwe ham!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaas_fantasie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top