Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Worteltaart

Worteltaart

Door: carlajan

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2000

Ingrediënten 4 personen


250 g. bloem, zout, 1 groot ei, 200 g. boter, 800 g. winterwortel, peper, sojasaus (ketjap manis), citroensap, 1 el. witte basterdsuiker, 250 g. mozzarella, 8 el. fijngehakte peterselie, 6 el. paneermeel, 40 g. geraspte pikante kaas


Verder heb je nodig


Springvorm met een doorsnede van 24-26 cm, stuk vetvrij papier, steunvulling van droge vruchten


Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem met 1/2 tl. zout in een kom. Maak midden in de bloem een kuiltje en breek daar het ei in. Verdeel in de kom met 2 messen 125 g. boter in kleine snippers en roer alles met een mes door elkaar. Kneed er dan, eventueel onder toevoeging van 1-2 el. koud water, met aaneengesloten vingers en een koele hand een soepel deeg van. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor op 190 graden. Bestrijk de vorm met 20 g. boter en druk het deeg met de hand in een gelijkmatige laag op de bodem en 3 cm. hoog tegen de rand van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrijk het vetvrije papier aan een zijde met 10 g. boter. Leg het papier met de boterkant naar beneden op het deeg in de vorm, beleg het papier met de steunvulling en zet de vorm in de oven. Snij een paar plakjes van de wortel, kook die in een bodem water met wat zout gaar. Smelt de rest van de boter. Rasp daar de rest van de wortel in en voeg zout, peper, 1 tl. soja, 1/2 el. citroensap, suiker en 3 el. water toe. Laat de geraspte wortel onder af en toe omscheppen op laag vuur 5-6 min. smoren. Neem na 15 min. het papier met de steunvulling van het deeg. Snij de mozzarella in plakjes. Verhoog de oventemperatuur tot 220 graden. Neem de vorm uit de oven. Leg op de bodem van de deegbak de helft van de plakjes kaas en strooi daar wat van de peterselie en wat van het paneermeel op. Schep door de geraspte worteltjes 3 el. paneermeel en de rest van de peterselie. Voeg naar smaak peper en zout of sojasaus toe en schep de worteltjes in de vorm. Leg daarop wat paneermeel, de rest van de mozzarella en strooi de geraspte kaas in de vorm. Leg daar de apart gekookte plakjes wortel als garnering in.

Bereidingswijze

Zet de vorm weer in de oven tot de vulling door en door warm geworden is. Laat de taart 2-3 min. in de vorm bekoelen en serveer de taart daarna op een grote schotel.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top