Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Moorkoppen
  5. Moorkoppen

Moorkoppen

Door: berti

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2000

Ingrediënten


* 1 ei
* 30 gr bloem
* 25 gr boter
* snufje zout
* 1/2 dl water
* slagroom
* gesmolten chocolade



Dit recept is er een voor soezen of soesjes.
Als je de bolletjes kleiner maakt en ze vult
met ham-kaas, gemengd met creme fraiche, heb je een hartig hapje. Maar eerst de moorkop.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Water, boter en snufje zout aan de kook brengen. Doe gas laag.
Bloem in een keer in het kokende water omkeren en alles goed roeren gedurende
1 minuut (deeg is nu niet meer vloeibaar).
Bakplaat invetten.
Met een lepel balletjes vormen en op de bakplaat leggen. Baktijd is ongeveer 25-30
minuten. Ovenstand 3 of 175 graden.
Niet direct koud zetten anders zakken ze in.
Soes inknippen aan de bovenkant en vullen
met slagroom. Giet de warme chocolade met
een lepel over de bovenkant van de soes en laat dit opstijven. Toef slagroom er
bovenop ....et voila: de moorkop!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top