1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Oosterse groenteballetjes

Oosterse groenteballetjes

Door: orphan

  • Aziatisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2000

Ingrediënten 8 personen


100 gr. knolselderij * 100 gr. bloemkool * 1/2 rode paprika * 100 gr. savooiekool * 4 jonge uitjes * 50 gr. tauge * 1 teentje knoflook * 1 eetl. gemalen koriander * 2 eetl. sojasaus * 1/2 cm. geraspte gemberwortel * 1 theel. kerriepoeder * snufje cayennepeper * zout * 3 eieren * 7 eetl. bloem * plantaardige olie


Verder heb je nodig


Friteuse / Keukenmachine


Vegetarisch voorgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en was ze. Rasp de wortel, selderij en bloemkool grof in de keukenmachine met raspplaat. Snij de paprika in kleine blokjes. Snij de savooiekoolbladeren in dunne reepjes en de jonge uitjes in fijne ringetjes. Doe alle groenten in een grote kom, voeg tauge, knoflook, koriander, sojasaus en de kruiden toe en meng het geheel zorgvuldig. Roer afwisselend de eieren en de bloem erdoor. Laat het groentedeeg 30 min. rusten, controleer hierna of het deeg kneedbaar is. Als dit niet het geval is, meng er dan nog wat bloem door.

Bereidingswijze

Verhit ruim olie tot 175 C. in friteuse, diepe pan of wok. Schep een beetje deeg op een eetlepel, vorm balletjes en bak ze in het hete frituurvet in ca. 6 min. bruin en knapperig. Bak niet te veel balletjes in 1 keer, omdat de olie anders teveel afkoelt. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de balletjes met een hartige zoetzure saus of met een yoghurtsaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top