1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Crepe Suzette

Crepe Suzette

Door: piculie

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-01-2000

Ingrediënten 4 personen


2 dunne flensjes per persoon. 100 gr.roomboter,100 gr. witte basterdsuiker,2 sinasappelen,1 borrelglaasje sinasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau)


Crepe Suzette
Crepe Suzette

Flensje in sinasappelsaus.Mijn allerlekkerste dessert.Tip: gebruik hiervoor Honig Portie Pannekoek mix. Heel makkelijk als je maar een paar flensjes nodig hebt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de schil van een goed schoongeboende sinasappel en pers beide sinasappels uit..Laat de boter smelten en roer de suiker erdoor.Voeg de sinasappelrasp en het sap toe.Giet de helft van de likeur erbij.
Leg de flensjes er bij en laat zachtjes goed warm worden. Gebruik de andere helft van de likeur om de flensjes te flamberen.
Ik giet de likeur altijd in een lepel en steek dan aan. Schenk over de flensjes.
Een waar culinair hoogstandje!
Heerlijk.!!!!!!!!



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van piculie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top