1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-01-2000

Ingrediënten 10 personen


Abrikozen, kersen of pruimen, 6 eieren, 250 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eetlepels bloem, 1 dl melk, 1,5 dl room, een flinke snuif zout, poedersuiker



Toetjestaart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng alles behalve de vruchten goed door elkaar, totdat er een mooi beslag ontstaat. Leg de vruchten (abrikozen of pruimen ontpit, gehalveerd en ?met de pit? naar beneden) in een ingevette vorm (een quichevorm gaat prima) en bak de clafoutis in ongeveer 45 minuten op ongeveer 175oC gaar.

Bereidingswijze

Laat de claufoutis even afkoelen en haal hem uit de vorm. Bestrooi met poedersuiker. Serveer lauw.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaoxing


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaoxing
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top