gebraden kalfsfricandeau in roomsaus

  • Nederlands, Ovenschotel
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 g kalfsfricandeau
50 g gerookt spek
peper
zout
2 eetlepels boter
1 potje zure room
1/2 eetlepel bloem
1 eetlepel kappertjes
sap van 1/2 citroen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de Romertopfschaal en -deksel circa 15 minuten in een bak met koud water

Bereidingswijze

Het vlees met peper en zout bestrooien en in de hete boter snel aan alle kanten bruin bakken. De bodem van de natgemaakte Romertopf bekleden met dunne plakjes spek, hierop het vlees leggen en dit bedekken met het overige spek. De zure room roeren met de aangemengde bloem en dit mengsel over het vlees gieten. De deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen, die op 220 graden is ingesteld en het vlees onder regelmatig bedruipen in ca 1,5 uur gaar smoren. De saus afmaken met het citroensap en de kappertjes.
Deze schotel opdienen met rijst, macaroni of pommes frites.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

romertopf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten