varkensfiletrollade in kruidenjasje

  • Nederlands, Ovenschotel
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2000

Varkensfiletrollade in een groen kruidenjasje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
0,5 eetlepel aardappelmeel
  • 20 sprietjes bieslook
  • 1 stuk eiwit
  • 0,5 bosje kervel
  • 8 takje peterselie
  • 1 stuk rollade varkensfilet a 500 gram 3 blaadje salie
  • 8 takje selderij
  • 2 deciliter witte wijn droog
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Zet de Romertopfschaal en -deksel circa 15 minuten in een bak met koud water.

    Bereidingswijze

    Knip alle kruiden, behalve bieslook, heel fijn of hak ze fijn in een keukenmachine. Klop het eiwit los. Dep de varkensfiletrollade droog met keukenpapier en bestrijk deze met eiwit. Strooi de kruiden rondom over de rollade en druk ze stevig aan. Neem de romertopf uit het water en leg de rollade in de schaal. Zet vervolgens het deksel erop en schuif de Romertopf in een koude oven. Schakel de oven in op 200 C en laat de rollade in circa 60 minuten (gerekend vanaf het moment dat de oven op temperatuur is) gaar worden. Neem de Romertopf uit de oven en zeef het vrijgekomen vocht boven een pan. Laat de rollade in de gesloten Romertopf circa 10 minuten rusten. Voeg nu de wijn aan het stoofvocht toe en breng het aan de kook. Roer nu in een kopje het aardappelmeel met 1 eetlepel koud water tot een glad papje en voeg dit al roerende aan het stoofvocht toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat het geheel nog circa 2 minuten zachtjes doorkoken. Knip de bieslook erboven fijn. Snijd de rollade in dunne plakken met een scherp, niet gekarteld mes. Leg vervolgens de plakken rollade dakpansgewijs op een warme schaal en schenk de saus erover. Lekker met krielaardappeltjes en tomaatjes gevuld met mais.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten