kalfsgehakt met aardappelen

  • Nederlands, Ovenschotel
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2000

Een heerlijk romertopf-recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 3 theelepel bouillonpoeder
  • 400 g gehakt (kalfs)
  • 100 g groene kool ,panklaar
  • 25 g kaas ,geraspte
  • 1 teentje knoflook ,klein
  • 8 stuk pesto ,grote
  • 4 takje peterselie
  • 1 stuk ui ,klein stuk winterwortel ca. 100 gram
  • 100 g witte kool ,panklaar
  • zout,peper
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    De romertopf minstens 15 min in koud water leggen

    Bereidingswijze

    Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze vervolgens in dunne reepjes. Schil de aardappelen en hol ze met een scherp mesje tot op 3/4 cm van de wand uit. Snijd het uitholsel heel fijn. Snipper de ui en pel deze. Pel de knoflook en pers deze boven het gehakt uit. Knip de peterselie erboven fijn. Meng de aardappel-stukjes, ui, geraspte kaas, zout en peper door het gehakt.Vul de aardappelen hoog op met het gehaktmengsel. Neem de romertopf uit het water. Verdeel de wortel, groene kool en de witte kool over de bodem van de schaal. Strooi de bouillonpoeder erover. Schenk dan 2 dl water over het geheel. Leg de gevulde aardappelen op de groente. Zet het deksel op de schaal en zet de romertopf in de koude oven. Schakel de oven in op 200 C en laat de aardappelen in ca. 1 uur gaar worden (gerekend vanaf het moment dat de oven op temperatuur is). Neem het deksel van de schaal en laat de aardappelen in nog ca. 15 minuten goudbruin kleuren.Lekker met paksoi of tomatensalade.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten