Champignonhachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-01-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 uien, 1 bakje champignons, 50 gram ontbijtspek, 25 gram boter, 2 el bloem, 2 tl hacheekruiden, 1/2 vleesbouillonblok, 1 el azijn, zout, peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de uien en snijd ze in ringen. veeg de champignons schoon en halveer de grote exemplaren. Snijd het spek in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan. Bak het spek, de ui en de champignons ca 5 minuten. Strooi de bloem en de hacheekruiden erover en bak nog ca 1 minuut. Voeg 3 dl water, het bouillontablet en de azijn toe. Laat de hachee met de deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes stoven en breng hem op smaak met zout en peper.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten