1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Knoflooksoep

Knoflooksoep

Door: sjeeny

  • Spaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2000

Ingrediënten 6 personen


60 ml olijfolie, 6 teentjes knoflook geperst, 75 gram vers witbroodkruim, 3 middelgrote rijpe tomaten ontveld en in stukjes, 1 tl mild paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1 liter water, 2 eieren losgeklopt, 3 el gehakte verse peterselie.



Een spaans voorgerecht voor 4-6 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit olie in een grote pan; knoflook toevoegen. 1-2 minuten zachtjes bakken tot knoflook zacht maar niet bruin is. Broodkruim toevoegen en op matig vuur in 3 minuten goudbruin bakken.
Voeg tomaten, paprikapoeder, chilipoeder en water toe. Aan de kook brengen en afgedekt 30 minuten later sudderen.
eieren in een dunne straal aan de soep toevoegen. Nog 2 minuten zachtjes laten koken.
In een terrine overdoen, bestrooien met peterselie en opdienen. Warm en goed gekruid serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top