roti met kip of lamsvlees

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2000

Dit recept heb ik vaak geproefd maar heb van Berti gekregen. En ik wil Berti bedanken dat ze mij dit recept gemailt heeft.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g kip- of lamsvlees: 2 teentjes knoflook,2 kopjes water, 1 ui, 2 el olie, 2 el kerrie massala, 1 ti aji no moto (of ve-tsin) 1 a2 bouilonblokjes, 6 middelgrote aardappelen, 1 afgestr. el tomatepuree, kouseband, witte kool, 2 gepelde hardgekookte eieren, evt. halve peper, en alleen indien nodig zout naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote braadpan is hierbij handig, want het moet allemaal in een pan.

Voorbereiding

Aardappelen schilen en in stukken snijden, kouseband in stukjes snijden van ong. vier cm. witte kool in dunne reepjes snijden en eieren koken.

Bereidingswijze

Fruit de ui, peper en knoflook in de olie, het vlees toevoegen en bakken tot het vlees enigzins gaar wordt. Daarnade masala(of ve-tsin) tomatepuree en de aji no moto toevoegen en een paar min meeftuiten. De aardappelen, koudeband en witte kool toevoegen en het geheel goed omscheppen.Na circa 3 min het water, het bouilonblokje en daarna de eieren erbij doen en zachtjes laten koken, totdat de jus de gewenste dikte heeft.

Serveertip

Serveren met roti. Dit is verkrijgbaar in de diepvries van de toko.

Laatste reacties

suziwan avatar
suziwan 26-01-2000

PLAGIAAT!! Dit is gekopieerd van mijn eigen gefabriceerde recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten