1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tutti Frutti Met Witte Wijnsaus

Tutti Frutti Met Witte Wijnsaus

Door: andrea

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2000

Ingrediënten 4 personen


300-350 gr. tutti frutti,
2 dl witte wijn,
3-4 eetl geleisuiker,
1 1/2 theel aardappelmeel



Ontdek meer:

Voorbereiding

Gedroogde vruchten 3 tot 4 uur in ruim water laten weken

Bereidingswijze

Breng in een pan de wijn en een zelfde hoeveelheid weekwater aan de kook. Los er de suiker al roerend in op.
Temper de warmte bron en doe de vruchten in het vocht. Ze moeten onder staan. eventueel kokend water toevoegen. Het vocht mag niet warmer worden dan ca. 70-75C. Laat de vruchten 30-35 minuten wellen. Schep ze vervolgens uit het vocht en houd ze warm. Kookvocht snel laten inkoken tot ca. 2 dl, daarna zeven. Aardappelmeel aanlengen met 1 eetl. koudwater en het vocht hiermee binden. Laat de saus enkele minuutjes zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur en leg de vruchten in de saus.

Serveertip

Zowel warm als koud te gebruiken bijv. als bijgerecht bij wild.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top