Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. eendeborsfilet met peper en port

eendeborsfilet met peper en port

Door: beuvbos

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2000

Ingrediënten 4 personen


800 g eendeborstfilet, steakpeper, scheut olijfolie, 30 cl port, 30 cl room, klontje boter, 2 bakjes (kleine) champignons, beetje zout


Verder heb je nodig


Alu folie


Een eenvoudig gerecht met lekkere eendeborstfilet, in een romige saus van champignons en port.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smeer de eendeborstfilets in met olie en bestrooi ze met steakpeper.
Maak de champignons schoon en fruit ze enkele minuten in de boter.
Bak de eendenfilets op een hoog vuur (5 minuten per kant). Houd ze warm in alu folie.
Blus de vleesbakresten met de port. Voeg dan de room toe en vervolgens ook de champignons. Ook een beetje zout toevoegen en daarna de saus aan de kook brengen.
************
NB je kunt natuurlijk altijd meer saus maken !!

Serveertip

De filets schuin in plakken snijden. Schik de filetplakken op de (voorverwarmde) borden en versier de borden met de saus en de champignons.

(recept van gb)



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top