1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Garnalen
  5. Bisque van garnalen

Bisque van garnalen

Door: eetfijnbe

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kilo garnalenschillen
3 liter water
200 gram tomatenpuree
100 gram gesneden prei
2 gesneden uien
100 gram knolselderij,ook aan blokjes
1 winterwortel aan stukken
bouillonblokjes
2 eetlepels gewone olie.



Heerlijke vissoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bouillion maken.

Bereidingswijze

Verhit de olie tot er wat walm afkomt, doe de garnalen hierin en laat ze 10 minuten goed uitbakken.
Doe vervolgens het hele groentetuintje erin en laat nog
eens 10 minuten doorbakken,
natuurlijk onder af en toe omscheppen.
Het is niet erg als er een bodem in de pan komt van het bakken op hoog vuur.
Het mag net niet aanbranden maar een korstje is lekker.
Voeg hierna de tomatenpuree toe en laat het geheel nog eens 10 minuten op
laag vuur staan zodat de zuren uit de tomatenpuree kunnen trekken.
Blus het geheel dan met water, breng het aan de kook en
laat het ongeveer 3 uur trekken.
Werk het geheel door een zeef, laat het inkoken tot de helft
en breng het op smaak met bouillonblokjes.
Tip;een scheut room is hier heel lekker in.Ook een beetje
cognac doet geen kwaad.
Willen we een gebonden soep, roer dan een beetje
bloem en water tot een glad papje,
doe dit al roerend bij de soep tot het licht gebonden
is en laat het een kwartiertje garen.

Serveertip

Severen met Frans stokbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eetfijnbe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top