Chinese Kool Anders

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2000

chinese kool met pandanrijst kerrie gehakt en spek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Chinesekool (spitskool mag ook), 4 ons gehakt, 1 ons spekblokjes, eetlepel kerrie djawa, 6 kopjes pandan rijst, 2 gr. uien 2 teentjes knoflook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of grote braadpan

Voorbereiding

Uien in blokjes snijden, knoflook niet persen maar in stukjes hakken.
Kool in reepjes snijden

Bereidingswijze

Olie verhitten in wok, uien snel glazig bakken samen met de knoflook.Spekjes toevoegen en ca 3 min laten meebakken.
Gehakt toevoegen en gaar bakken.
Kerriepoeder toevoegen even meebakken, dan reepjes kool meebakken (steeds omscheppen).
evt. zout naar smaak toevoegen.
Rijst koken volgens trad. manier, 1 kopje rijst met 1? kopje water ca 10 min koken.
eet smakelijk

Serveertip

serveren met wat atjar

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

NaomiGroenewold avatar
NaomiGroenewold 07-12-2012

Dit was lekker, niet gedacht dat de Chinesekool zo lekker was.

mikoo avatar
mikoo 05-01-2012

Vanavond gegeten en wij waren niet bijster enthousiast. Het was een beetje zoals wij in onze studententijd aten. Ieder zijn smaak, maar wij maken het niet nogmaals.

misspiggie avatar
misspiggie 09-02-2011

hoi, Vanavond je recept gemaakt met spitskool iedereen heeft lekker gegeten wordt zeker nogeens op het menu gezet. groet misspiggie

veldmuis8 avatar
veldmuis8 16-05-2009

Ik neem hem van je mee, ga het vanavond proberen.

pmbrohm avatar
pmbrohm 08-08-2006

klinkt goed ga zeker een keer proberen:)

chanelli avatar
chanelli 22-12-2005

Heel lekker. Verleden week klaargemaakt met Chinese kool. Vandaag proberen we het eens uit met spitskool

sonja1969 avatar
sonja1969 24-05-2005

ik ga het vanavond gelijk proberen, klinkt best lekker,leuk basisrecept! een hele fijne dag nog, groetjes Sonja

renieh avatar
renieh 07-12-2004

Lekker eenvoudig. Ik heb zelf wel een variatie aangebracht, nl. een blikje tomatenpuree toegevoegd samen met een een handje rozijnen.

inekekooktook avatar
inekekooktook 17-11-2003

wij hebben het met spitskool gemaakt en vonden het heerlijk. En het is nog zo klaar ook. Ga ik zeker vaker maken! Groetjes, Ineke

benesanders avatar
benesanders 27-04-2003

Voor mij net niet sterk genoeg maar met sambal erbij lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten