Chinese Kool Anders

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

chinese kool met pandanrijst kerrie gehakt en spek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Chinesekool (spitskool mag ook), 4 ons gehakt, 1 ons spekblokjes, eetlepel kerrie djawa, 6 kopjes pandan rijst, 2 gr. uien 2 teentjes knoflook.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1211,58 kcal
Koolhydraten 188,22 g
Eiwitten 45,44 g
Vetten 28,51 g
Benodigdheden
wok of grote braadpan

Voorbereiding

Uien in blokjes snijden, knoflook niet persen maar in stukjes hakken.
Kool in reepjes snijden

Bereidingswijze

Olie verhitten in wok, uien snel glazig bakken samen met de knoflook.Spekjes toevoegen en ca 3 min laten meebakken.
Gehakt toevoegen en gaar bakken.
Kerriepoeder toevoegen even meebakken, dan reepjes kool meebakken (steeds omscheppen).
evt. zout naar smaak toevoegen.
Rijst koken volgens trad. manier, 1 kopje rijst met 1? kopje water ca 10 min koken.
eet smakelijk

Serveertip

serveren met wat atjar

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

knijnenburg avatar
knijnenburg

Doorsturen

Home Recepten