1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Chinese Kool Anders

Chinese Kool Anders

Door: knijnenburg

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2000

Ingrediënten 4 personen


Chinesekool (spitskool mag ook), 4 ons gehakt, 1 ons spekblokjes, eetlepel kerrie djawa, 6 kopjes pandan rijst, 2 gr. uien 2 teentjes knoflook.


Verder heb je nodig


Wok of grote braadpan


Chinese kool met pandanrijst kerrie gehakt en spek

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien in blokjes snijden, knoflook niet persen maar in stukjes hakken.
Kool in reepjes snijden

Bereidingswijze

Olie verhitten in wok, uien snel glazig bakken samen met de knoflook.Spekjes toevoegen en ca 3 min laten meebakken.
Gehakt toevoegen en gaar bakken.
Kerriepoeder toevoegen even meebakken, dan reepjes kool meebakken (steeds omscheppen).
evt. zout naar smaak toevoegen.
Rijst koken volgens trad. manier, 1 kopje rijst met 1? kopje water ca 10 min koken.
eet smakelijk

Serveertip

Serveren met wat atjar



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knijnenburg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top