1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Monniksaardappelen

Italie: Monniksaardappelen

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2000

Ingrediënten 4 personen


750 g geschilde aardappelen, 1 middelgrote ui, 3 takjes rozemarijn, zout, versgemalen zwarte peper, 5 el olijfolie


Verder heb je nodig


Braadslee of grote ovenschaal


* Patate dei Monaci *De monniken van het Dominicaner klooster in Taggia in de buurt van San Remo aan de Italiaanse Riviera aten deze aardappelen bij gebraden konijn, maar ze zijn ook heerlijk bij elke andere soort gestoofd of gebraden vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Was de geschilde aardappelen en dep ze droog met een doek. Snijd elke aardappel in de lengte door en snijd de helften in dikke plakken.Pel de ui en snijd hem in dikke plakken.Leg aardappelen en ui in de braadslee, leg de rozemarijn erbij, bestrooi het geheel met zout en peper en giet er de olijfolie door. Alles goed doorroeren.Vervolgens de aardappelen in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top