1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq Au Vin

Coq Au Vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten, 50 gram boter, 250 gram champignons, 200 gram sjalotjes, 50 gram gerookte spekblokjes, 1 tl tijm, 20 gram bloem, 1 1/2 dl rode wijn. 2 dl kippenbouillon, peper en zout.Kip in rode wijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de kippenbouten in met peper en zout. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel de sjalotten en snijd de grote in tweeen of vieren.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan. Bak de kippenpoten rondom lichtbruin, neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Bak de spekjes in het bakvet zachtjes uit. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de champignons en tijm toe en bak deze ook 2 minuten mee. Strooi de bloem eroverheen en bak de bloem zachtjes 1 minuut mee. Schenk de rode wijn in de pan en breng op een hoog vuur aan de kook. Voeg de bouillon toe, breng dit weer aan de kook en roer de saus glad. Leg de deksel op de pan en stoof de kippenbouten in ca 45 minten zachtjes gaar. Leg de kippenbouten af en toe om. Breng de saus op smaak met peper en zout.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top