1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. varkenshaasje met paddestoelen, witlof en aardappelschijfjes

varkenshaasje met paddestoelen, witlof en aardappelschijfjes

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2000

Ingrediënten 2 personen


Mooie grote varkenshaas, versgemalen peper, tijm, olijfolie, boter, 1 doosje gemengde paddestoelen (kastanjechamps, oesterzwammen, etc), kleine ui, paar plakjes katenspek of bacon, 1/2 pakje room culinair, paar flinke scheuten droge witte wijn, beetje sojasaus, flinke scheut port
***********
1 zakje celavita aardappelschijfjes, zout
***********
2 witlof, paar lepels roomkaas met kruiden, nootmuskaat


Verder heb je nodig


Alu folie


Varkenshaasje in een romige paddestoelensaus, gecombineerd met gebakken aardappelschijfjes en gebakken witlof

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui snipperen, paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden, spek in dunne reepjes snijden. Varkenshaasje met en scherp mes in mooie dunne plakjes snijden (< 1 cm dik). Bestrooien met peper en tijm.

tijdens het bakken van de varkenshaasjes en het maken van de saus de aardappelschijfjes -met een beetje zout erop- in een pan bakken (5 min met deksel erop op laag vuur, daarna ca 10 min op hoog vuur zonder deksel).

Bereidingswijze

In een pan olie en boter verwarmen. plakjes varkenshaas op hoog vuur in een paar minuten aan beide kanten bruin bakken (om en om scheppen). Varkenshaas uit de pan halen warmhouden in alu folie.
In bakvet de ui en de paddestoelen samen met het spek bakken, paar minuten. Ui, paddestoelen en spek uit de pan halen en op bord leggen.
De aanbaksels in de pan losroeren en een paar flinke scheuten witte wijn toevoegen, blijven roeren. Vervolgens de port toevoegen en de sojasaus en tenslotte ook de room. Ui/paddestoelen/spek weer toevoegen aan de saus (evt wat allesbinder toevoegen). Op het laatst ook de plakjes varkenshaas weer toevoegen en alles nog even goed verwarmen.
***
Tijdens het maken van de saus de witlof bakken. Witlofstrokjes 'pellen' en blaadjes in lengte halveren. In pan een beetje olijfolie verwarmen en de witlof roerbakken (paar minuten). Vervolgens een paar eetlepels roomkaas toevoegen en laten smelten. Vlak voor het opdienen een beetje nootmuskaat over de witlof strooien.

Serveertip

Op voorverwarmde borden de witlof aan een kant leggen. De overgebleven ruimte voor driekwart vullen met de varkenshaasjes en de saus, en op het overgebleven deel de aardappelschijfjes leggen.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beuvbos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top