Spring Rolls(mini loempia's)

  • Aziatisch, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-1999

Je kent ze vast wel,bij ons bekend als Vietnamese loempia's.Zeer geliefd in Azie.Nog lekkerder als je ze zelf maakt!

succes verzekerd <?marguee>

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250gr. varkens-of kippenvlees,1 ui,1 wortel,50gr. tauge,50gr. champignons,40 gr. rijstvermecellie(mihoen),50gr. tahu of tofu,2 eieren,zout,peper,1 theel. suiker,2 eetl.oestersaus(of zoute sojasaus),ong.15 velletjes rijstpapier of pangsitvelletjes (bij de toko verkrijgbaar).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hak vlees,ui,wortel,tauge en champignons fijn.Week (of zie verpakking)de rijstvermicelli en sij fijn,Snijd de tahu klein.Schep in een kom doorelkaar.

Bereidingswijze

Roer de eieren los met wat zout,peper,suiker en oestersaus.Schep het mensel door het vlees-groente mensel.Leg de velletjes uit en verdeel het mensel erover.Rol op en maak er rolletjes van.Maak de randjes nat met wat water om goed te plakken.Frituur de loempia's in heet (180 graden) vet of olie goudbruin.

Serveertip

Als voorgerecht,tussendoortje of bij de warme maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten