bananenbrood

  • Internationaal, Brood
  • 60-120 min.

Brood met een bananensmaak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 gr zelfrijzend bakmeel, 1/4 tl dubbelkoolzure soda, 1/4 tl zout, 85 gr boter
175 gr gele basterdsuiker, 500 gr rijpe bananen, geprakt, 2 eieren, losgeroerd, 100 gr walnoten, grofgehakt.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een broodvorm van 1 liter inhoud met ingevet bakpapier. Zeef het meel met de soda en het zout. Roer de boter zacht met de suiker. Klop er beurtelings was losgeroerd ei en wat meel door. Vouw er de overige ingredienten door tot je een glad mengsel hebt. Schep het in
de vorm. Bak het brood 1 uur 25 min tot het goudbruin en ook van binnen stevig is.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dannie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten