1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio

Carpaccio

Door: makanmakan

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-1999

Ingrediënten 4 personen


400 gram ossenhaad - 120 gram geraspte Pecorino Romano (kaas)- 50 gram pijnboompitten - mosterd - mayonaise - olijfolie - citroensap - basilicum - peper - zout - 1 carambole - 4 cherry-tomaatjes - 1 doosje Alfalfa (Albert Heijn)



Heerlijk Italiaans voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koop eventueel kant-en-klare flinterdun gesneden ossenhaas. Wanneer je het zelf wil snijden, leg dan de ossenhaas ongeveer een uur van tevoren in de vriezer. Dan is hij gemakkelijker te snijden.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder boter of olie.

Bereidingswijze

Maak een dressing van een beetje mosterd, mayonaise, olijfolie, citroensap en basilicum. De dressing moet niet te overheersend van mosterdsmaak zijn. Eventueel wat zoetstof toevoegen naar smaak.
Leg wat alfalfa op een bord en drapeer de plakjes ossenhaas erover heen. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Verdeel er wat dressing over. Stooi de pijnboompitten en de geraspte Pecarino Romano erover. Garneer met een schijfje carmbole en een doormidden gesneden cherry-tomaatje.
Maak het af met twee stukjes bieslook

Serveertip

Serveren met een warm broodje en wat roomboter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van makanmakan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top