moules marinere

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-1999

Bretonse mosselen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak mosselen (2 kg.), 4 gesnipperde sjalotten, 1 e.l. fijn geknipte verse tijm,
laurierblad, scheut droge witte wijn, wat geknipte peterselie en 125 gr. beurre de guirande (is met zeezout gemaakte boter), 2 gesnipperde tenen knoflook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kookpan.

Voorbereiding

Mosselen goed wassen en baarden.

Bereidingswijze

Boter in de kookpan doen en laten smelten. De knoflook en de sjalotten laten zweten. De mosslen in de pan doen en goed om schudden.
Nu 2 a 3 d.l. witte wijn erbij alsmede de kruiden. Gas hoog en deksel op de pan.
Als het kookt dan zoals mijn moeder zei:"Een keer of 5 omschudden jonegn en ze zijn goed".
Mosselen moeten wel open zijn natuurlijk.
Neem vier diepe borden of kommen en verdeel de mosselen met de saus hierover.
Alleen van de lucht al loopt het water in je mond.

Serveertip

Geef hierbij knapperig stokbrood ( of zoals de bretonnen friet).

Een lekker glas witte wijn mag ook niet ontbreken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten