Stamppot Rauwe Andijvie
- Nederlands, Ovenschotel
- 20-30 min.
Stamppot van rauwe andijvie is een tradioneel Nederlands winterrecept.
Door het stampen van groenten en aardappels gaan er veel vitamine c verloren.
Dit kan je oplossen door de stamppot losjes door elkaar te roeren i.p.v stampen.
De rauwe andijvie, paprika, knoflook en ui zorgen voor een goed vitamine c gehalte.
Maak het af met een gratineetje en smullen maar.
Vooral kinderen vinden dit een heerlijk recept.
Ingrediënten 4 personen
500 gr fijngesneden andijvie-1 kg aardappels-150 gr magere spekblokjes-1 rode paprika-1 sjalotje-1 knoflookteentje-150 gr geraspte belegen Goudse kaas-peper-zout-nootmuskaat.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 496,57 kcal |
Koolhydraten | 52,28 g |
Eiwitten | 24,93 g |
Vetten | 19,02 g |
Benodigdheden
Oven of grill, ovenschotel.
Voorbereiding
Aardappels schillen en koken.
Andijvie wassen en uit laten lekken.
Paprika wassen en in blokjes snijden.
Ui schillen en fijn snijden.
Knoflook schoon maken.
Bereidingswijze
Aardappelen koken en er naar eigen smaak een puree van maken.
Spekjes knapperig bakken in heel weinig boter en door de puree roeren, met het spekvet.
Andijvie, blokjes rode paprika, snippertjes ui en het uitgeperste teentje knoflook door de puree roeren.
Beboter een vuurvaste ovenschaal,en breng de stamppot hier in over.
Bestrooi de stamppot met de geraspte kaas, en de nootmuskaat.
Leg hier en daar een klontje boter op de stamppot en zet het geheel onder de grill totdat het een mooi bruin korstje heeft.
EET SMAKELIJK!
Serveertip
Leg op het bruine korstje wat reepjes rode paprika voor de kleur.