Gehaktschotel met feta

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-1999

Als je van Fetakaas houdt.....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram rundergehakt
500 a 750 gram broccoli
750 gram aardappels (krieltjes)
2 teentjes knoflook
200 gram feta
1 bolletje mozzarella
350 dl yoghurt
2 eetlepels sweetchillisaus
eventueel wat bloem
tijm
peper
kaneel
zout
cayennepoeder
1 eetlepel cajunkruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een ovenschaal
een eetlepel
een maatbeker
een pan voor de aardappels
een pan voor de broccoli
een wok
een groentesnijplank

een snijplank voor groenten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Bereidingswijze

Kook de krielaardappels gaar in een pan met water en zout.
Meng de yoghurt met wat cayennepoeder en verkruimel de feta en roer deze door de yoghurt.
Als je de saus te dun vindt kan je het ook een beetje verdikken door er wat bloem doorheen te roeren.
Bak in een wok het gehakt in zijn eigen vet met de cajunkruiden.
Snijd de knoflook fijn en voeg het bij het gehakt.
Maak het op smaak met tijm,peper,kaneel en sweetchillisaus.
Roer de krieltjes er door heen.
Bak het voor kort even 5 minuten mee.
Maak de broccoli schoon en snijd hem in roosjes.
Schep het gehakt/aardappelmengsel in de ovenschaal en verdeel daar over de yoghurtsaus.
Snijd de mozzarella in plakken en leg dit op de schotel.
Zet de schotel voor 20 minuten in de oven totdat de bovenkant lichtbruin gekleurt is.
Kook intussen de broccoli gaar.
Serveer de broccoli en de gehaktschotel apart.

Serveertip

Een lekker glas rode zoetewijn

Laatste reacties

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 04-01-2000

Lekker van smaak, wel wat "drabbig". De volgende keer voeg ik - zoals je al adviseerde - wat bloem toe. Wilma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten