1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep

Erwtensoep

  • Scandinavisch, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-12-1999

Ingrediënten


250 gr spliterwten, 300 gr lamsvlees met been, 2 l koud water, zout, 1/2 koolraapje, 1 winterwortel, 1 grote ui, 1/4 witte kool, 300 gr pekelvlees in blokjes, gekookte aardappelen.



Uit IJsland...een soep om uit een Noormannenhelm te slurpen...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de erwten, weken hoeft niet. Zet ze op met lamsvlees, water en zout. Laat alles 2 uur zachtjes koken. Maak intussen het raapje schoon en snijd het in mooie blokjes. Doe hetzelfde met de winterwortel. Snipper de ui. Voeg na 2 uur de groenten toe aan de soep. Ze moeten 20 min. meekoken. In die tijd haalt u de blaadjes van de kool. U snijdt de nerven eruit en maakt dunne reeojes van het blad. 5 min. voor het opdienen haalt u het lamsvlees uit de pan en u laat kool en pekelvlees meesudderen. Snijd het ontbeende lamsvlees in mooie stukjes, doe het weer bij de soep. De glad gekookte aardappelsen dient u apart op. Ieder legy er zoveel hij wil in zijn bord.

Serveertip

Een sinaasappel toe...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top