Zoete Spareribs
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-12-1999
Ingrediënten
* 1 kilo spare-ribs* 4 eetlepels honing
* 4 eetlepels ketjap
* 1 eetlepel sambal
* 3 teentjes knoflook
* peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2412,41 kcal |
Koolhydraten | 100,65 g |
Eiwitten | 206,97 g |
Vetten | 130,14 g |
Benodigdheden
* grill, magnetron* vleesmes
Voorbereiding
* snijd de spare-ribs in losse stukjes, zo
trekt de marinade lekker in het vlees.
* doe de ketjap, honing, fijngeperste
knoflook sambal, peper en zout in een kom.
Maak hier een gladde marinade van.
* Doe de spare-ribs erin en roer goed door.
* Paar uur laten intrekken. Hoe langer hoe
beter.
Bereidingswijze
* Grill voorverwarmen.
* Naar gelang de oven/grill of magnetron
werkt: 20 minuten laten grillen en op de
hoogste stand van de magnetron nog 5
minuten bijgaren.
Serveertip
* Lekker met een frisse salade en 2 sausjes.
Laatste reacties
Heerlijke spareribs op de bbq en erg simpel/snel te maken = perfect !
Bedankt voor dit lekkere recept. We hebben vandaag gebarbequet met de hele familie,iedereen wilde het recept hebben. Groetjes Ryjan
Ik heb je recept mee genomen. Het klinkt erg lekker, ga het binnenkort proberen,en dan laat ik zeker nog van me horen.
Hoi!Neem deze gaarne van je mee! Groetjes,Lut.
Hoi!Neem deze gaarne van je mee! Groetjes,Lut.
We zijn kritische eters, maar dit was heerlijk! Ik heb ze niet in losse stukjes gesneden, maar de lange stukken gehalveerd. ik heb marinade ketjap gebruikt. Halve dag intrekken. Ik heb daarnaast de grill gebruikt in combinatie met de magnetron. Grill stand aan en magnetron stand 650 W. In 2 schalen verdeeld: 12 min per schaal en na 6 minuten draaien. Heerlijk gerecht net genoeg voor 2 grote eters! Echt likkebaardend lekker.
Als je aan de marinade nog 2 a 3 (afhankelijk van de hoeveelheid marinade) hoi-sin saus toevoegt (te koop in een toko) smul je helemaal
Het was te beroerd weer om te barbequen maar uit de oven zijn ze heel lekker
Als je het recept helemaal volgt zoals omschreven, kun je ze uiteraard ook op de barbecue leggen! Smullen maar...! (de bereidingstijd veranderd dan wel...)