Salade Tiede Au Supreme De Canard

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-1999

Lauwe salade van gebakken eendeborst met frambozen-dressing

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
borstfilet van eend met vet-zijde
frambozenazijn
notenolie
walnoten
teentje knoflook
het gele hart van krulandijvie
honing
franse mosterd
peper zout
enkel frambozen voor garnering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

maak "jaren-van-te-voren" zelf frambozenazijn door verse frambozen met een klein takje thijm op natuurazijn te zetten.

Bereidingswijze

kerf de vet-zijde van de eendeborst ruitgewijze in.
bak eerst deze vet-zijde aan daarna de andere zijde.
plaats de pan open ca 15 minuten in een warme oven. de filet moet nog rose van binnen zijn.
laat wat afkoelen, snij het vet eraf, en snij in dunne plakjes dwars op de draad van het vlees.

maak een dressing van 1 deel frambozen azijn en 2 delen notenolie, peper, zout, klein teentje knoflook, iets mosterd, iets honing.

Hak de walnoten niet te fijn en rooster ze even in een droge pan-met-tefallaag
Doe in een pan neutrale olie

Serveertip

drapeer de krulandijvie op de borden.
leg er waaiergewijs de plakjes borstfilet op,
strooi wat noten over het bord.
nappeer met de dressing die heerlijk gaat ruiken wanneer hij met het nog warme vlees in aanraking komt en versier met een paar verse frambozen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten