1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpaccio
  6. carpaccio

carpaccio

Door: antonine

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-1999

Ingrediënten 10 personen


Ingredienten:
6 dunne(!) plakjes carpaccio van ossenhaas of runderlende per persoon, 50 gram pijnboompitten, 150 gram rucola sla, 50 gram pecorino kaas

Vinaigrette:
1,5 el balsamico azijn, 2 el sherry azijn, 6 el zonnebloemolie, 2 el notenolie, 1 kleine ragfijn gehakte knoflookteen, 1 tl Dijon mosterd, 1 tl honing, peper en zout

Rucola Pesto:
60 gram vers geraspte pecorino kaas, 25 gram pijnboompitten, 50 gram rucola sla, 1/2 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 6 zongedroogde tomaten op olie, snufje zout, peper



Salade van carpaccio met rucola pesto

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de 50 gram pijnboompitten goudbruin in de koekenpan en laat het daarna op een bord afkoelen.

Voor de pesto: Snij de zongedroogde tomaten in hele kleine blokjes. Snij de 50 gram rucola sla grof met een mes en doe dit daarna in de Mixer. Voeg een snufje zout toe en de 25 gram pijnboompitten. Mix dit kort, zodat het een grove structuur houd. Rasp de pecorino kaas grof, doe dit in een schaaltje en voeg daaraan toe de mix van rucola, de pijnboompitten en de gesneden tomaten. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en schep het mengsel goed door elkaar zodat een mooie grove pesto ontstaat. Maak deze op smaak met een snufje zout en peper.

Mix de ingredienten voor de vinaigrette door elkaar, snipper een 1/2 knofloopteen en voeg deze toe.

Bereidingswijze

Verdeel de rucola sla over de borden, een klein bergje op het midden van ieder bord. Klop de vinaigrette nog even goed door en verdeel dat over de sla. Drapeer daar tegenaan (rondom) de plakjes carpaccio. Garneer de Pesto rondom de carpaccio (dus niet erop !). Garneer over de carpaccio de geroosterde pijnboompitten en de pecorino kaasschaafsels.

Serveertip

Als je niet zoveel tijd hebt, kun je ook een lekkere vinaigrette en pesto kant-en-klaar in de winkel kopen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antonine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top