1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Door: fijnproever_a

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-1999

Ingrediënten 4 personen


2 uien in ringen
250 gram champignons
500 gram runderfilets
zout en peper
1 eetlepel bloem
1 theelepel franse mosterd
1 klein blikje tomatenpuree
een paar druppels tabasco
2 kleine bakjes zure room
peterselie of dille
een scheut wodka



Russisch vleesgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de uien in de olie en voeg de champignons toe
Sla het vlees plat, en snijd het in reepjes van 5 cm lang, en bestrooi met zout en peper.
Doe de filets bij het ui-champignonsmengsel en bak dit 5 a 6 minuten op een hoog vuur.
Blijf goed roeren.
Strooi dan de bloem over het vlees, doe mosterd, tomatenpuree, tabasco, peper en zout erbij en bak op een lager vuur nog 2 a 3 minuten.En voeg een scheutje wodka toe.
Voeg de zure room toe en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes sudderen. De saus moet zacht en romig zijn.
Voeg nog eventueel melk toe als de saus te dik is.
Strooi peterselie en dille erover.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fijnproever_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top