Romige Mosselsoep

  • 20-30 min.

We zijn helemaal verzot op mosselen, en dit is een van onze favorieten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 gram gekookte mosselen, visbouillon(vers of van een tablet) 1 dunne prei, 30 gram boter, 1 dl. droge witte wijn, 1/8 l. slagroom, 1 el. grove moster, 2 eierdooiers, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de mosselen op gebruikelijke wijzw. (of kook kant en klaar gekookte mosselen). Maak 1 l. bouillon, vers of van bouillontabletten. Snijd de prei in dunne ringetjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de soeppan, en laat de preiringetjes kort stoven. Blus af met de witte wijn en laat dit 2 minuten stoven. Roer er de kokende bouillon door. Roer in een kom de eidooiers, room en mosterd door elkaar, en roer hier een lepel van de kokende bouillon door. Neem de pan van het vuur en roer het ei-room-mengsel in een dun straaltje door de soep. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Voeg als laatste de mosselen en de peterselie toe, en laat de soep nog even doorwarmen.

Serveertip

Heel lekker met stokbrood of boerenbrood.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vlinder31 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten