Romige Mosselsoep
- 20-30 min.
We zijn helemaal verzot op mosselen, en dit is een van onze favorieten
Ingrediënten 4 recipe.people
250 gram gekookte mosselen, visbouillon(vers of van een tablet) 1 dunne prei, 30 gram boter, 1 dl. droge witte wijn, 1/8 l. slagroom, 1 el. grove moster, 2 eierdooiers, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.Voorbereiding
Kook de mosselen op gebruikelijke wijzw. (of kook kant en klaar gekookte mosselen). Maak 1 l. bouillon, vers of van bouillontabletten. Snijd de prei in dunne ringetjes.
Bereidingswijze
Verhit de boter in de soeppan, en laat de preiringetjes kort stoven. Blus af met de witte wijn en laat dit 2 minuten stoven. Roer er de kokende bouillon door. Roer in een kom de eidooiers, room en mosterd door elkaar, en roer hier een lepel van de kokende bouillon door. Neem de pan van het vuur en roer het ei-room-mengsel in een dun straaltje door de soep. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Voeg als laatste de mosselen en de peterselie toe, en laat de soep nog even doorwarmen.
Serveertip
Heel lekker met stokbrood of boerenbrood.