Churro'S

  • Mexicaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-1999

Hartig (of zoete) mexicaanse beignets

Deel dit recept

Ingrediënten
Basisdeeg:

2,25 dl. water
45 gram boter of margarine
snufje zout
120 gram bloem
60 gram/6 eetlepels maismeel
2 eieren
olie, om te frituren

Zoete ingredienten:

60 gram/4 eetlepels suiker
1 eetlepel cacao
1 theelepel kaneel
Poedersuiker (naar keuze)

Hartige ingredienten:

2 eetlepels fijngeraspte kaas
2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad, fijngehakt.
Parmezaanse kaas (naar keuze)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng water, boter en zout door elkaar in een pan met dikke bodem. Voeg voor zoute churro's ook suiker toe. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt.
Roer onmiddelijk bloem en maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Voeg een voor een de eieren met kaneel (of kaas en Spaanse Peper voor hartige churro's) toe. Klop na elke toevoeging krachtig.
Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken. Klop tot het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken.
Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Verhit minstens 10 cm olie in een (frituur)pan. Spuit het deeg in reepjes van 25 cm. in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot goudbruin.
Laat de churro's op keukenpapier uitlekken en bestrooi indien gewenst de zoete churro's met poedersuiker en de hartige met Parmezaanse kaas. Serveer ze warm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten