Fruitempanada'S

  • Mexicaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-1999

Zoet gevulde tortilla's

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Olie om te frituren
Poedersuiker

Tortilla's:
225 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
60 gram plantaardig vet
1,2 - 1,75 dl heet water

Vulling:
10 rijpe ontpitte abrikozen, gehalveerd of
460 gram abrikozen uit blik, goed uitgelekt.
460 gram roomkaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Werk het plantaardig vet erdoor tot er een kruimelige massa ontstaat. Roer water erdoor tot het opgenomen is. Kneed zachtjes en voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig is.
Laat het deeg 15 minuten afgedekt staan.
Verdeel het deeg in 10 porties. Rol er op een met bloem bestoven werkblad bolletjes van en laat ze afgedekt 20 minuten rusten.
Rol daarna elke bal uit tot een cirkel van 18 cm. doorsnede. Bedek de cirkels die klaar zijn.
Verhit minstens 5 cm olie in een (frituur) pan tot 190 graden.
Snijd abrikozen in kwarten en kaas in 10 gelijke stukken. Leg een stsukje kaas en een even aantal stukjes abrikoos op de ene helft van elke tortilla. Voew de andere helft erover, druk de randjes goed dicht en knijp er decoratieve plooitjes in.
Frituur per keer 1 empenada tot beide kanten goudbruin zijn. Bedruip de bovenkant steeds met olie zodat de tortilla luchtig wordt. Laat de empenada's op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet, bestrooid met poedersuiker.

Serveertip

Variatie:
ander fruit, zoals reepjes guave, mango op papaja, kan ook gebruikt worden. U kunt ook plakjes perzik of kersen gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten