Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmmousse

Zalmmousse

Door: sjeeny

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-12-1999

Ingrediënten 8 personen


1 groene paprika
2 takjes peterselie
1/2 komkommer
1 blik zalm(filet) a 450 gram
1 bakje Huttenkase a 200 gram
8 eetlepels mayonaise
? theelepel dragon
zout, cayennepeper
8 bladjes gelatine
2 eetlepels citroensap
6 slabladeren.



Als voorgerechtje voor 8 a 10 personen, bij een koud buffet of zomaar op toost. Heerlijk!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De paprika wassen, ontdoen van zaadlijsten en in kleine stukjes snijden evenals de peterselie. De komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. In een kom de zalm fijnprakken. Dan toevoegen: huttenkase, mayonaise, paprika, peterselie en dragon. Dit vermengen tot zalfachtige massa. Nu op smaak brengen met zout en cayennepeper.
In een steelpan 1,1/4 dl koud water en gelatine doen. 5 minuten laten staan. Nu op een zacht vuur verwarmen tot de gelatine is opgelost. Niet koken! Van het vuur af het citroensap erdoor roeren. Wat laten afkoelen.
Nu een cakevorm omspoelen met koud water. Schenk 6 eetlepels gelatine op de bodem. Leg de komkommer nu daksgewijs in de gelatine. Laat dit nu in de koelkast in ongeveer 5 minuten stijf worden. Roer de rest van de gelatine door het zalmmengsel. Vul de cakevorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.
Laat het geheel nu in de koelkast in ongeveer 1 uur stijf worden. Was de sla, sla hem uit en leg hem op een platte schaal. Schud de vorm en keer hem op de schaal.

Serveertip

Lekker met stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top