Appelbollen

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-12-1999

kun je natuurlijk voor oudejaarsavond maken,

maar is ook lekker en licht als nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
* 6 plakjes bladerdeeg

* 5 kleine appels

* 5 kruidnagels

* rozijnen

* kaneel

* losgeklopt ei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Appels schillen en uitboren. De appelen
vullen met rozijnen en bestrooien met
kaneel. Plakjes deeg iets uitrollen en
appels op de deegplakjes zetten. Punten
naar boven vouwen, de middenstukjes opnemen,

iets uitrekken en bovenop vast drukken.
Het deeg met ei bestrijken. In een hete
oven van 200 graden op een met bakpapier
beklede plaat leggen en in ca. 40 minuten

bakken. Uit het 6e deegplakje 10 blaades
snijden. Na 25 minuten de bakplaat uit
de oven nemen en de blaadjes bovenop de
bollen met ei vastplakken. De kruidnagel
steeltje er in steken. Verder afbakken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 03-06-2001

HALLO BETTY, DIT RECEPT NEEM IK MEE, EN PROBEER HET UIT! KOM ZEKER VERSLAG UITBRENGEN. BEDANKT EN TOT ZIENS! GR. ANITA

buikjevol_a avatar
buikjevol_a 04-02-2001

Hey berti, Dit recept heb ik meegenomen.Zal ik eens maken als ik nog eens zelf een nagerecht mag maken!!! Zal het je zeker melden wat ik ervan vond. Elien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten