* 6 plakjes bladerdeeg
* 5 kleine appels
* 5 kruidnagels
* rozijnen
* kaneel
* losgeklopt ei
Kun je natuurlijk voor oudejaarsavond maken,
maar is ook lekker en licht als nagerecht
Appels schillen en uitboren. De appelen vullen met rozijnen en bestrooien met kaneel. Plakjes deeg iets uitrollen en appels op de deegplakjes zetten. Punten naar boven vouwen, de middenstukjes opnemen,
iets uitrekken en bovenop vast drukken. Het deeg met ei bestrijken. In een hete oven van 200 graden op een met bakpapier beklede plaat leggen en in ca. 40 minuten
bakken. Uit het 6e deegplakje 10 blaades snijden. Na 25 minuten de bakplaat uit de oven nemen en de blaadjes bovenop de bollen met ei vastplakken. De kruidnagel steeltje er in steken. Verder afbakken.
anita4 03-06-2001
HALLO BETTY,
DIT RECEPT NEEM IK MEE, EN PROBEER HET UIT!
KOM ZEKER VERSLAG UITBRENGEN.
BEDANKT EN TOT ZIENS!
GR.
ANITA
buikjevol_a 04-02-2001
Hey berti,
Dit recept heb ik meegenomen.Zal ik eens maken als ik nog eens zelf een nagerecht mag maken!!!
Zal het je zeker melden wat ik ervan vond.
Elien