1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Appelbollen

Appelbollen

Door: berti

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-12-1999

Ingrediënten 5 personen


* 6 plakjes bladerdeeg
* 5 kleine appels
* 5 kruidnagels
* rozijnen
* kaneel
* losgeklopt ei



Kun je natuurlijk voor oudejaarsavond maken,
maar is ook lekker en licht als nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appels schillen en uitboren. De appelen vullen met rozijnen en bestrooien met kaneel. Plakjes deeg iets uitrollen en appels op de deegplakjes zetten. Punten naar boven vouwen, de middenstukjes opnemen,
iets uitrekken en bovenop vast drukken. Het deeg met ei bestrijken. In een hete oven van 200 graden op een met bakpapier beklede plaat leggen en in ca. 40 minuten
bakken. Uit het 6e deegplakje 10 blaades snijden. Na 25 minuten de bakplaat uit de oven nemen en de blaadjes bovenop de bollen met ei vastplakken. De kruidnagel steeltje er in steken. Verder afbakken.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top